Vremea 29-30 mai 2021. V-ați făcut planuri de weekend? Nu plecați fără umbrelă!

0

Vremea se menține instabilă în cea mai mare parte a țării. Se anunță averse cu descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. Ploile vor avea caracter torențial, iar pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab, până la moderat, cu intensificări în estul și sud-vestul țării.

Vremea 29-30 mai 2021
Potrivit prognozei pentru acest weekend, cerul va fi înnorat și vor fi perioade cu averse, posibil însoțite de descărcări electrice la munte, local în nord-vest, nord şi în centru, şi pe arii mai restrânse, mai ales în sud-est.

Ploile vor continua să-și facă simțită prezența în cea mai mare parte a țării. Vor avea un caracter torențial, iar pe suprafeţe mici cantităţile de apă înregistrate, în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi mai însemnate. Izolat vor fi condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului în zona montană, precum şi în est şi sud-vest.

În ceea ce privește temperaturile, se observă ușoară creștere, mai ales în zona de sud a țării. Valorile maxime vor fi de până la 25 de grade, iar valorile minime nu vor coborî mai jos de 6 grade Celsius în timpul zilei.

Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va creste foarte puţin dinspre vest, încât regimul baric se va meţine slab ciclonic.

Temperaturi mai scăzute decât normalul pentru această perioadă
Vremea continuă să se mențină ușor mai rece decât normalul pentru această perioadă din an. Au fost câteva zile în care meteorologii au emis mai multe atenționări tip cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Au fost ploi cu vânt și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării. Vântul continuă să-și facă simțită prezența mai ales în zona de est a țării, dar ploile par a se fi oprit, pentru moment.

Astfel, dacă v-ați făcut planuri pentru weekend, nu uitați să luați cu voi umbrela când plecați de acasă.

La acest moment nu este în vigoare niciun cod de vreme rea. În cazul în care specialiștii ANM vor emite noi actualizări, acestea vor fi anunțate aici.

Leave A Reply

Your email address will not be published.