Restricții nunți 2021. Câte persoane au voie la petrecere

0

Restricții nunți 2021. Câte persoane au voie la petrecerea de nuntă după relaxarea restricțiilor anunțată joi de președintele Klaus Iohannis. Vești bune pentru cei care vor să se căsătorească în acest an.

Restricții nunți 2021. Câte persoane au voie la petrecere
Restricții nunți 2021. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, noi măsuri de relaxare care intră în vigoare din 15 mai.
Șeful statului a precizat că eliminarea restricțiilor se va face gradual, următoarele etape fiind 1 iunie și 1 iulie, dar cu condiția ca vaccinarea să meargă în ritm alert în continuare.

” V om avea o relaxare pas cu pas. Aceste relaxări sunt condiţionate de 2 factori importanţi – evoluţia pandemiei şi gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm.

Aşa de simplu este ”, a declarat preşedintele Iohannis.

Restricții nunți 2021. Noi reguli pentru evenimente de la 1 iunie
Restricții nunți 2021. Președintele Klaus Iohannis a precizat că activităţile în aer liber vor fi posibile cu spectatori, cu 25% din locuri ocupate, începând din acest weekend.
Evenimentele de interior, aici fiind incluse și majoritatea petrecerilor de nuntă, vor fi permise în anumite condiții după 1 iunie.

”În interior vom avea câteva măsuri de relaxare din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, capacitatea de servire”, a mai spus Klaus Iohannis.

De la 1 iunie, evenimentele private în exterior se vor putea desfăşura cu 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane.

Numărul acestora va creşte atât de la 1 iulie, cât şi de la 1 august.

Veste bună: în ce condiții se elimină toate restricțiile la nunți
Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi.

„Avem, bunăoară: nunți, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie maximum 70 de persoane; nunți, botezuri, mese festive în interior maximum 50 de persoane de la 1 iunie.
De la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dar, și aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți”, a explicat șeful statului.

Mai concret, dacă, pe 15 iulie, cineva dorește să organizeze o nuntă într-un spațiu închis, în interior, și garantează că toți participanții sunt vaccinați nu se mai aplică restricționarea la un număr de 70 de persoane, a precizat Klaus Iohannis.

Leave A Reply

Your email address will not be published.