O bătrână s-a pus în genunchi, în mijlocul câmpului, atunci când a auzit clopotele bisericii. Reacția acesteia a adus lacrimi în ochii internauților – Agromedia

0

Uneori, gesturile oamenilor pot impresiona o țară întreagă. O bătrână din satul Rebrișoara, județul Bistrița-Năsăud, a reușit să atragă, prin reacția ei, nu doar privirile unui trecător, ci și zeci de reacții ale internauților. Evenimentul s-a petrecut anul trecut, în perioada stării de urgență, atunci când bisericile erau închise. Femeia s-a oprit, în mijlocul câmpului, a îngenunchiat și a început să se roage atunci când a auzit clopotele bisericii din sat, după o lungă perioadă.

Biserica fusese închisă din cauza pandemiei
Localnicul a fost mișcat de reacția bătrânei, așa că a imortalizat momentul printr-o fotografie pe care a postat-o pe rețelele de socializare. La vederea fotografiei, oamenii au lăsat mesaje prin care își exprimau respectul față de bătrâna care a simțit nevoia să se roage chiar și în mijlocul câmpului, fericită că aude clopotele bisericii după ce, o lungă perioadă, biserica a fost închisă din cauza pandemiei, conform redactia.ro.

Aura Stan, persoana care a postat fotografia pe Facebook a fost profund impresionată de femeia care a arătat că se simte aproape de Dumnezeu chiar și în mijlocul câmpului, considerând că este un exemplu de smerenie.

”Pentru asemenea oameni ține Dumnezeu pământul în viață… Dumnezeu e pretutindeni, nu într-un loc anume, ci în inimile fiecăruia dintre noi. O bătrână din Rebrișoara a fost surprinsă îngenuncheată pe ogorul proaspăt arat. Pentru că ușile bisericile sunt pretutindeni închise, pentru că niciun drum nu mai are voie să-i poarte pașii spre biserică – femeia s-a lăsat călăuzită de clopotele care bat în fiecare zi la ora 12, îndemnând la rugăciune…

Și cu un gest atât de simplu, femeia și-a conturat în mijlocul ogorului un cuib pentru Dumnezeu. Sincer, deși sunt conștientă că măsuri de siguranță, distanțare socială, sănătate, responsabilitate civică, stat acasă, îmi vor lipsi deniile și luatul Luminii. Fără să am vreo intenție neregulamentară în acest sens.„ a scris pe Facebook Aura Stan, persoana care a postat imaginea pe rețelele de socializare.

O bătrână s-a pus în genunchi, în mijlocul câmpului, atunci când a auzit clopotele bisericii. Reacția acesteia a adus lacrimi în ochii internauților
Zile în care nu se lucrează câmpul. Sărbători mari până la finalul anului 2020

Un gest simplu care a impresionat toți internauții
Persoanele care au văzut fotografia postată de Aura Stan pe Facebook au fost impresionate până la lacrimi de smerenia și de nevoia de credință a femeii de pe câmp.

”Doamne Dumnezeule, câtă cumințenie au Părinții noștri, câtă smerenie și dragoste față de Bunul Dumnezeu, să-i iubim și să ne rugăm pentru sănătatea lor,ei ne sunt un reper, Doamne ocroteștei!/Dacă ceva mă sensibilizează maxim este simplitatea și autenticitatea adevăratei Românii. Ei sunt rădăcina noastră/D-zeu există pretutindeni oriunde te-ai afla !/Cinste ei și păcat că ne batem joc de cam tot ce are frumos țara asta/Pentru acești oameni ne mai ține Dumnezeu și nu ne omoră pe toți”, răspundeau oamenii în secțiunea de comentarii a fotografiei.

Chiar dacă a stârnit cele mai frumoase reacții, numele bătrânei a rămas necunoscut. În schimb, oamenii au privit cu ochi iubitori către femeia care nu s-a sfiint să se roage în mijlocul câmpului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.