Marea relaxare de la 1 iunie. Ce se va întâmpla cu carantina pe timp de noapte?! Anunțul făcut de Florin Cîțu

0

Florin Cîțu a anunțat că vor exista mai multe relaxări din data de 1 iunie 2021, dacă numărul de persoane vaccinate va ajunge la 5 milioane. Ce restricții vor fi scoase în perioada următoare?!

Relxarea de la 1 iunie. La ce măsuri se renunță?
La momentul actual, se discută în comitet următoarele aspecte- renunțarea la masca de protecție la plajă sau carantina de noapte să înceapă la ora 23.00 sau 24.00, în loc de 22.00. Dacă măsura va fi acceptată, operatorii economici vor putea ține mai deschis până mai târziu, informează G4Media.ro.

De asemenea, persoanele care s-au vaccinat ar putea participa la Cupa României la fotbal, din data de 22 mai, potrivit unei propuneri USR PLUS.

„Va fi cu titlu experimental, în perspectiva organizării Euro 2021, iar accesul pe stadion va fi permis până la maxim 50% din capacitate”.

„Eliberăm sportul de COVID-19! Acesta nu este un slogan, ci o aspirație realistă având în vedere impactul campaniei de vaccinare din România. Sportul a suferit deja prea mult în acest 1 an și jumătate, iar acum avem în sfârșit instrumentele să schimbăm în bine această stare de fapt. Cred cu tărie că putem aduce sportul românesc și mai aproape de revenirea la normalitate, de aceea am lansat o invitație întregii mișcări sportive naționale pentru a se alătura și sprijini acest demers.

Totodată, cred că mișcarea sportivă din România trebuie sprijinită și susținută mai mult si mai clar de către actuala coaliție de guvernare în depășirea problemelor financiare și organizatorice generate de pandemie. Astăzi, am făcut un pas hotărât în această direcție”, declară deputatul USR PLUS Tudor Pop.

Renunțarea la masca de protecție pe plajă
„Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv şi numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, şi dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureştiul e la 30%, deci este clar că în oraşe am reuşit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate şi creşterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie vă spun că am putea să redechidem mai mult lucrurile”, a spus Florin Cîţu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.